Tjockis!
Nejmen Hallå Hallå Allesammans!
Hur mycket den än må regna och åska här borta i Västra Götalandet så är jag ändå en superlycklig tjej!
Jag har tryckt i mig allt onyttigt man kan tänka sig ha hemma. & sen rörde jag ihop en blåbärparfait på köpet!
Sitter och knappar in Baliresan nu, känns inte helt fel! Kanske tre veckor kvar sen är man i paradiset igen!
Tänk att man är tvungen att ha både hjälm & brillor när man far på cykelsafari i kära Greece! Lite charmigt ändå!
Nu ska jag packa upp de sista vinterkläderna, snart dax att packa ner dem igen!
Världens enklaste och godaste smaskens efterrrätt - Blåbärs Parfait
( eller huvudrätt bestäm själva!)
- 4 dl grädde
- 4 ägg(gulor)
- 135 gr blåbärspuré (finns bland barnmaten)
- 200-250 gr frysta blåbär
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljpulver
- 1. Smacka ihop äggulorna i en skål och häll i det söta sockret. Vispa tills det blir fluffigt som satan!
- 2. Häll i blåbärspurén & Blåbären , förresten glöm INTE grovhacka blåbären först :) Låt elvispen mixa lite
- 3. Vispa grädden i en egen liten söt skål, lite al dante så där .
- 4. Häll i grädden med resten av kalaset och vispa lite till!
- 5. Ta en sockerkaksform eller en pajform. Eller om du har små portionsformar är ännu bättre! Häll i den supergoda smeten utan att äta upp allt!
- 6. För den ska in i frysen minst 5 timmar! Sen blir den ÄNNU godare, promise! Ta fram ca.10 min innan servering.
Sådär ja! Åh nu ska jag springa ner och provsmaka lite, SÅ himla gott & BUSENKELT!
Förresten, jag var så ivrig förut när jag smacka ihop min smet att jag nästan glömde vispa grädden.. han åkte i med resten av smeten innan. Men det går det också men följ receptaliet så blir det bäst ;)
Shu bree! Peace/ Johanna
Kommentarer
Trackback